Всевиждащото око на Хорус или Окото на Назар

  • Всевиждащото око на Хорус или Окото на Назар

Традицията с носенето му освен с вярванията и суеверията е свързана и с широкото му разпространение като амулет и се е превърнал в един от съвременните символи. Една част от населението го използва за накити, гривни, обеци, колиета, други закачат на дърветата в двора си, по колите, както и на всяко бебе и малко дете.

Дървото - окото на Хорус, ще предпази бракове от раздяла, ще пази от болести, ще осигури успех и напредък в кариерата и защити от зли очи и черна магия. Така че, ако искате да предпазите вас или близък човек, е добре да потърсите този амулет.

Трябва да го поставите на видно място в дома си или в офиса.

Важното е да е на видно място, за да може да предпази притежателя си.

Независимо дали ще купувате нова вещ, нов автомобил, дали ще имате дете или се издигате в работата, при всички случаи е добре да притежавате този амулет.


Мънистото отразява лошия поглед и го връща към първоизточника, а в днешно време винаги се намират „приятели” които да ви завидят за придобивката, успеха, любовта, семейството.

Синьото око или така нареченият „назар бонджук” е един от най-популярните предпазни амулети разпространен в Египет, Армения, Гърция, Кипър, Азербайджан и др.

Употребата му е свързана с прогонването на зли сили и предпазването от уроки. В древните поверия се смята, че хората със сини очи или притежаващите лош поглед могат да урочасват силно, съответно носенето на амулет с форма на око отблъсква вредоносната сила, като се „взира” директно към зложелателя.


Според едно от поверията се приема, че ако окото се пропука или счупи то е приело в себе си злото и трябва да се подмени с ново. Има различни схващания за произхода на Назар, някои го свързват с всевиждащото око на Хорус, окото на Медуза, а други го наричат „Окото на Пророка”.

2017-06-18 21:24:52
0
411

Коментари:

Внимание: HTML не се поддържа!