Статуетка - пластика на великия лечител Асклепий - 34 см

В наличност
Рейтинг:


  • Производител: SmartChoiceBG
  • Код на продукта: 374-01
  • SKU: FS-1360

Хиляди доволни клиенти
Бърза доставка
Плащане при получаване
Поръчайте на 0888308068

Прецизно изработена декоративна статуетка - пластика от полирезин изобразяваща великия лечител Асклепий със своя символ - жезъл с обвита около него змия.

Модел - FS-1360

Размери на статуетката:
Височина - 34 см.
Дължина - 17 см.
Широчина - 8 см.

Син на Аполон и нимфата Коронида, Асклепий изучил изкуството да лекува. Когато натрупал достатъчно опит в лечителството, Атина му дала от кръвта, която капела от Медуза Горгона.  Кръвта на горгоните имала магическа сила - тази, която капела от лявата страна на Горгоната, носела смърт, а тази от дясната, Асклепий използвал, за да спасява хората. Прославил се като изкусен лекар, който даже възкресявал мъртвите. За това нарушение, Зевс го убил с мълния, изкована от циклопите. За отмъщение, разгневеният Аполон убил циклопите и за това бил временно осъден да служи на смъртните.

Най-прочутото светилище на Асклепий се намирало в Епидавър (североизточен Пелопонес), където се стичали за изцеление хората от всички краища на Гърция. Второто по-големина се е намирало в Древна Пауталия, сега Кюстендил. Най-често Асклепий е изобразяван като брадат мъж, в разцвета на силите си, приличащ малко на Зевс. Неизменен атрибут на Асклепий бил жезъла, около който имало обвита змия (понякога и две). По-късно негов символ станала чаша, обвита със змия — смок мишкар, известен и като Coluber aesculapii.
Когато някой болен бивал изцелен, в жертва бил пренасян петел.

Цветове
златист, син
Тематика
хора, история, митология, Асклепий
Материал на продукта
полирезин

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Captcha

Цените за доставка на магазин Smart Choice са фиксирани.

Цена на доставка до офис на Еконт Експрес – 4.90 лв.

За доставка до офис на Спиди, ползвате отстъпка 1.00 лв. (Цена на доставката - 3.90 лв.) - начислява се при изпращане на пратката.

Доставка до посочен от Вас адрес в цялата страна - 6.90 лв.

Безплатна доставка в цялата страна за всички поръчки над 99.00 лв.

Опция за преглед преди заплащане!
Ако желаете доставка до офис на Еконт или Спиди, попълнете името на офиса или неговия адрес в полето "КОМЕНТАР" при попълването на формуляра за поръчката.

Тагове: статуетка, Асклепий, статуетка Асклепий, statuetka, statuetka Asklepiy