Блог

Защо да изберем мъжки гердан от естествени камъни?

Защо да изберем мъжки гердан от естествени камъни?

Герданите и колиетата от естествени камъни са много красиви, разнообразни и придават тежест на мъжката визия. Те са класика сред мъжките аксесоари. Да не забравяме че мъжете също са суетни и искат да изглеждат добре и освен на хубавата фигура, прическа и дрехи обръщат много внимание и на красивите аксесоари и бижута. И накрая, но не и на последно място е това че герданите и колиетата от естествени..

03/08/2017
0
613
Всевиждащото око на Хорус или Окото на Назар

Всевиждащото око на Хорус или Окото на Назар

Традицията с носенето му освен с вярванията и суеверията е свързана и с широкото му разпространение като амулет и се е превърнал в един от съвременните символи. Една част от населението го използва за накити, гривни, обеци, колиета, други закачат на дърветата в двора си, по колите, както и на всяко бебе и малко дете.Дървото - окото на Хорус, ще предпази бракове от раздяла, ще пази от болести, ще о..

18/06/2017
0
1035
Бижутата в древността и днес - мода в бижутата

Бижутата в древността и днес - мода в бижутата

Накитите винаги са символизирали определени послания В миналото носенето на бижута не е било само с естетическа цел. Накитите винаги подчертават индивидуалността и личния стил, но ако обърнем поглед назад във времето, ще научим и за по-интересни символики. За какво са били предназначени бижутата С тяхна помощ дамите са демонстрирали своето завидно състояние. При мъжете също са били начин да се отл..

03/05/2017
0
416
Предимства на бижутата от естествени камъни

Предимства на бижутата от естествени камъни

Бижутата от естествени камъни могат да очароват всяка дама, защото те излъчват енергия, която завладява. Онези, които ги използват, познават добре техните предимства. Уникално присъствие Една гривна на ръката от естествени камъни стои толкова елегантно, че не би могло някой да го оспори по никакъв начин. Разбира се, това се дължи на натуралната красота на бижуто. Камъните имат своето неповторимо и..

17/04/2017
0
393
От Wickeble.com. Smart Choice – онлайн магазин за сувенири, декорация и подаръци

От Wickeble.com. Smart Choice – онлайн магазин за сувенири, декорация и подаръци

Кои са Smart Choice? Сайтът предлага разнообразие от решения за декорация на Вашия дом или офис, идеи за подаръци и специални сувенири, които ще зарадват искрено близките Ви. Вашето жилище има нужда да се отличи по някакъв начин, да придобие характер, желаете да създадете уникална атмосфера в него? Smart Choice е на разположение да ви вдъхнови и да ви предостави различни варианти за украса. Може д..

26/03/2017
0
388
Декорации за дома - от Интериора НЕТ

Декорации за дома - от Интериора НЕТ

Най-често самите ние обичаме да правим такива подаръци на своите семейни приятели за поредното общо събиране или годишнина. Но какво да изберем, за да не бъде нашият подарък банален?   Ако се огледаме, ще видим че в дома освен всевъзможни технологични джаджи, улесняващи живота, работата и почивката ни, все по-активно навлизат и много ръчно изработени предмети, които да балансират технологи..

12/03/2017
0
444
Рудракша - увеличава шансовете за просперитет

Рудракша - увеличава шансовете за просперитет

Rudraksha е голямо вечнозелено дърво, което расте в предпланинските райони на Хималаите, югоизточна Азия, Непал, Индонезия, Австралия и Хаваите. Рудракша може да се носи и почита от абсолютно всеки човек, независимо от религия, секта, цвят на кожата и пол. Носенето на гривна или гердан от Rudraksha (Mala) осигурява божествена защита и увеличава шансовете за просперитет. Смята се, че който носи Р..

19/02/2017
0
1021
Декорация за стена - материал и начини за монтиране

Декорация за стена - материал и начини за монтиране

Панели от PVC (полистирен)Плоскости от разпенен експандиран Полистирен (използва се също така и за производство на детски конструктори, пластмасови прибори за хранене и много други). Върху изображението се поставя матов ламинат с лек сатенен ефект придаващ изключително добър завършек на цветовете. Отпечатаното изображение е с гаранция за запазване на цветовете с години! Картини пана от канаваК..

22/07/2016
0
1613
Аналитични цени на паната от 5 части за стена от PVC и Канава

Аналитични цени на паната от 5 части за стена от PVC и Канава

Дизайни 1, 5, 6, 7, 8 СТАНДАРТЕН РАЗМЕР PVC: 110 x 65 см (с 2 см разстояние между панелите) - 60.00 лв. МЕГА РАЗМЕР PVC: 160 x 100 см (с 3 см разстояние между панелите) - 90.00 лв. СТАНДАРТЕН РАЗМЕР КАНАВА: 110 x 65 см (с 2 см разстояние между панелите) - 90.00 лв. МЕГА РАЗМЕР КАНАВА: 160 x 100 см (с 3 см разстояние между панелите) - 135.00 лв. Дизайн 2 +20% СТАНДАРТЕН РАЗМЕР PVC: ..

02/05/2016
0
438
СЛЪНЧЕВ КАМЪК - насърчава доброто настроение

СЛЪНЧЕВ КАМЪК - насърчава доброто настроение

Мистични свойства: Слънчевият камък има силен положителен ефект върху психиката и насърчава доброто настроение, бодрост и добрия нрав. Той осигурява необходимата издръжливост и енергия с която да се справите със задачи, които без употребата на камъка биха ви се сторили обезсърчителни. Той повдига самочувствието и помага на притежателя си да открие собствената си природа и да живее съобразно нея. Щ..

08/03/2016
0
548
ЛАЗУРИТ - символ на искреност и приятелство

ЛАЗУРИТ - символ на искреност и приятелство

Лазуритът е скала, която е направена от няколко различни минерала. Може да се срещне в различни цветове – най-често това са нюанси на синия цвят. Можете да намерите лазурит от светло до тъмно синьо, стигащо чак до лилаво. Има особена блясък, когато се разглежда на дневна светлина, а вечер изглежда загадъчно, дори малко мрачно, но е изключително красив и пленителен. Мистични свойства: Този вид камъ..

05/03/2016
0
584
ТУРМАЛИН - неутрализира негативната енергия

ТУРМАЛИН - неутрализира негативната енергия

Турмалинът е един от най-интересните скъпоценни камъни, които се използват в бижутерията. Поради сложността и изменчивостта на химическия си състав, той се среща в разнообразна цветова гамаЕдна от най-характерните особености на турмалините е тяхното оцветяване — много често те са обагрени в различни нюанси на един и същи цвят или едновременно в няколко различни цвята. Известни са турмалини оцветен..

11/02/2016
0
540
ХАУЛИТ - камъкът на невинността

ХАУЛИТ - камъкът на невинността

Мистични свойства: Белият цвят на хаулита символизира невинност и в същото време олицетворява силата на човешкото достойнство. Помага да се освободим от яростта и безконтролния гняв, от тревожните мисли. Поема в себе си негативната енергия и отрицателните емоции. Хаулитът формулира амбициите- духовни и материални и ни помага да ги осъществим. Смята се и за един от най-силните минерали за изостряне..

07/02/2016
0
464
ЯСПИС - камъкът на Грижовността

ЯСПИС - камъкът на Грижовността

Мистични свойства: В древен Египет и Гърция го носели като амулет срещу „лоши очи”, врагове, диви зверове и страхове. Ясписът премахва цялата негативна енергия натрупана в организма. Защитава от „уроки” и зли сили. Премахва умората и повишава общия тонус, изостря интуицията и концентрацията. Лечебни свойства: От прастари времена бил наричан „камъкът на лечителите” и „камъкът на живота”, поради шир..

07/02/2016
0
665
АМАЗОНИТ - камъкът на щастливите семейни отношения

АМАЗОНИТ - камъкът на щастливите семейни отношения

Мистични свойства: Амазонитът дава стабилност на семейството и извисява семейният дълг. Той е идеалният помощник на жените - носи им радост от живота, любов, духовен подем и положителни емоции. Увеличава самоуважението и увереността. Този камък успокоява мозъка и нервната система, помага да филтрирате получената информация и да я комбинирате с интуиция, за да се подобри способността ви да си сътру..

07/02/2016
0
418
КЕХЛИБАР – камъкът на Мъдростта и Интелекта

КЕХЛИБАР – камъкът на Мъдростта и Интелекта

Кехлибарът има цвят като на слънцето. През деня на пряка светлина е жълт, а вечер оранжев. Това е един от първите камъни използвани от най-древните цивилизации в Азия, Африка и Европа за амулети и украса. Мистични свойства: Жълтия, златистия и оранжевия кехлибар имат способност да разкрасяват този който ги носи. Носи се още за успех, изобилие, изцеление, жизненост и радост. Кехлибарът носи енергия..

07/02/2016
0
416
ОНИКС - камъкът на Самоусъвършенстването и Самоконтрола

ОНИКС - камъкът на Самоусъвършенстването и Самоконтрола

Мистични свойства: Наричат оникса „Камъкът на вождовете" който способства постигането на високи цели и победа над противника. Той е много полезен за бизнесмени и делови хора, които прави предприемчиви и ги дарява с мъдрост, умереност, смелост и целенасоченост. Той е и камък закрилник, който абсорбира и трансформира негативността без да я натрупва. Помага за контролиране на емоциите и негативните м..

06/02/2016
0
385
ЧЕРВЕН КОРАЛ – връзка с природата

ЧЕРВЕН КОРАЛ – връзка с природата

Мистични свойства: Тъй като кораловият камък е с органичен произход той може да се използва, за да се свържете с природата и разнообразието от нейни чудеса. Червеният корал според индианците Pueblo е един от четирите елемента. Според Hopi и Zuni пътя на живота се символизира от четирите елемента: корали, черен кехлибар, абалон и тюркоаз. Корала успокоява емоциите и носи вътрешен мир. Засилва интуи..

06/02/2016
0
547