ЛАЗУРИТ - символ на искреност и приятелство

  • ЛАЗУРИТ - символ на искреност и приятелство

Лазуритът е скала, която е направена от няколко различни минерала. Може да се срещне в различни цветове – най-често това са нюанси на синия цвят. Можете да намерите лазурит от светло до тъмно синьо, стигащо чак до лилаво. Има особена блясък, когато се разглежда на дневна светлина, а вечер изглежда загадъчно, дори малко мрачно, но е изключително красив и пленителен.

Мистични свойства:

Този вид камък се приема като символ на искреност и много чисти взаимоотношения – ако подарите такъв вид камък на някого, това би означавало, че го възприемате като добър ваш приятел. Освен това европейците смятат, че притежанието на този вид камък ще им помогне да реализират и най-амбициозните си мечти.

В наши дни лазуритът се смята за подходящ накит, ако искате да пречистите аурата си от всякакви негативни влияния и да повикате положителното в живота и съзнанието си. Специалисти твърдят също, че този камък сбъдва мечти и носи радост на този, който го притежава.

Лечебни свойства:

Смята се, че лазурит може да помогне и при доста здравословни проблеми. На този камък се приписват също и много магически свойства. Ако имате проблем с очи, с далака, треска, страдате от епилепсия , някакви проблеми с щитовидната жлеза, [високо кръвно налягане, нервност, безсъние, кошмари – лазурита е вашият помощник.

Всичко, което трябва да направите, е да го носите със себе си. В някой държави дори смятат, че ако се постави на корема на бременна жена, това ще помогне на майката и ще предотврати възможността от спонтанен аборт.

Чакри: Гърлена, Трето око

Зодии: Водолей, Везни и Стрелец

2016-03-05 23:42:03
0
2836

Коментари:

Внимание: HTML не се поддържа!