Декоративна статуетка на митичния титан Атлас- 28 см.

  • Марка: SmartChoiceBG
  • Кат. номер: S-8102-4684

Прецизно изработена статуетка - пластика от полирезин изобразяваща митологичния титан Атлас крепящ небето на раменете си.

Символ на сила, успешност и непоколебима увереност, титанът Атлас е олицетворение на непоколебима воля и готовност за поемане на отговорности. Символ на хора, които не се боят да поемат тежестта от живота на плещите си и да я носят до победния край.

Модел - S-8102-4684

Статуетката може да бъде както интересен и стилен аксесоар в дома Ви или офиса, така и чудесен подарък.


Такъв подарък може да характеризира човека или отделни негови качества, а може да показва и ваши благородни мотиви и стремежи.

Размери на статуетката:
Височина - 28 см.
Дължина - 12.5 см.
Широчина - 11.5 см.

Атлас (или Атлант) е титан от древногръцката митология. Той е от титаните от второто поколение, син на Япет и океанидата Климена, брат на Прометей. Отличава се с голяма сила.


Той е един от титаните, наказан от Зевс да крепи на раменете си небето, защото участвал в бунта на титаните срещу боговете. Трябвало да крепи небето на Запад, в близост до градините на хесперидите, затова океанът там получил името Атлантически.

Един от митовете разказва как Атлас искал да помогне на Херкулес да откраде ябълките от хесперидите. Но също толкова искал и да свали товара на небето от плещите си.


Помолил Херкулес да подържи небето за малко, а той да открадне ябълките вместо него, а те били пазени от многоглав змей и било трудна задача.


След като се върнал с ябълките, Атлас не искал отново да поеме товара си. Наложило се Херкулес да си послужи с измама, за да се отърве от огромната тежест.


Така Атлас продължил да крепи небесния свод, докато боговете и титаните не се помирили.


 

 

 

 

 

 

 

Save

28,90 лв.
Базова цена: 28,90 лв.
Моля, изберете:
Характеристики
Характеристики
ИЗБЕРЕТЕ ТЕМАТИКА НА СТАТУЕТКАТА
богове, история, митология
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!
Посетете Smartchoicebg.com в ShopMania
Pazaruvaj.com Pazaruvaj - Надежден помощник за покупки